HealthGoing® Professionals

En bokningstjänst & marknadsplats för kvalitetssäkrade rådgivare, tränare & coacher inom hälsobranschen.

Personlig tränare med klient

Är du personlig tränare, kostrådgivare eller hälsocoach?

Driv din verksamhet från vår plattform. Du får tillgång till användbara funktioner och hjälp att bli hittad av personer som söker hälsotjänster online. Skapa ett kostnadsfritt konto i dag.

Skapa konto

Vi förmedlar kvalitetssäkrade rådgivare

Genom att ansluta dig till HealthGoing får du en kvalitetsstämpel som gör dig till en pålitlig hälsokälla och rådgivare på nätet. Du får även en personlig och sökbar profilsida där du kan förmedla och marknadsföra dina bokningsbara tjänster.

Snabb och smidig administration

Du lägger enkelt upp ditt arbetsschema med lunchraster och blir bokbar därefter. Vi ger dig möjligheten att registrera när du är ledig och ditt schema anpassar sig automatiskt.

Erbjud enklare bokning

Vi ger dina kunder ett supersmidigt sätt att boka möten med dig. Du kan antingen ta betalt av kunden direkt (vi tar 10% av summan) eller sköta betalningen själv och då kostar det 299:- i månaden.

Utan fasta kostnader

Mångsidigt bokningsverktyg

Du får tillgång till användbara funktioner som gör det enkelt och smidigt att driva din verksamhet.

Visa att du är kvalitetssäkrad

Snabb och smidig administration

Personlig och sökbar profilsida

Enkelt bokningssystem

Skapa schema och öppettider

Automatiserade notifikationer

Säljrapporter

Grym service

Snabb support

Redo för en smidigare arbetsdag? Det är enkelt att komma igång.

Vi hjälper dig genom hela uppstartsprocessen och ser till att du kommer igång så snabbt och smidigt som möjligt. Har du frågor och funderingar runt priser, kvalitetsgranskning eller annat tveka inte att höra av dig!

Boka demo Skapa konto

Om HealthGoing - Vår vision

HealthGoing vill göra det lättare för personer att hitta pålitlig hälsoinformation och kunniga rådgivare på nätet. Därför har vi skapat en plats där vi samlar, förmedlar och marknadsför kvalitetsgranskat innehåll och certifierade rådgivare inom kost, träning och hälsa.

Läs mer

Jobba som PT online

Personlig träning online – hur får en PT jobb online?

Det är inget snack om att det finns många personliga tränare online och att det blir en djungel för konsument att veta vem de bör välja. Sanningen är att konkurrensen är oförtjänt hög då seriösa utbildade personliga tränare får konkurrera om uppmärksamheten från självutnämnda träningsexperter. Sociala medier är ett stort exempel på detta.

Att få PT jobb online handlar till stor del om att kunna marknadsföra sig, visa hur man sticker ut och tydligt berätta sina styrkor. Helst verifierat från att andra tycker att du är en bra PT. Styrkorna kan baseras på meriter, erfarenhet och kompetens men det kan också handla om själva upplägget för coachingen, flexibla prismodeller eller att du som PT har en personlighet och utstrålning som gör att klienterna dras till dig.

Hur får man sin första PT-kund som personlig tränare online?

Som nämndes ovan är det guldvärt att ha referenser och omdömen som styrker att du är en bra PT. Som nystartad har du kanske inte det. Du har investerat tid och pengar i en bra PT-utbildning och är taggad på att hjälpa människor till bättre hälsa. Du kan exempelvis börja med att hjälpa kompisar, familj och bekanta för att få omdömen. Eller börja jobba på ett gym för att få klienter genom deras medlemmar. Har du däremot tänkt att köra PT online från start, kan det vara tuffare att nå ut till de första kunderna.

HealthGoing vill lyfta seriösa personliga tränare och kostrådgivare. Även nyutbildade kan gå med i HealthGoings plattform, så länge de når upp till kriterierna. Idag är det höga krav och praktikperioder i de främsta PT-utbildningarna, vilket gör att de som vill ha en PT sällan behöver oroa sig för om deras PT har varit verksam i flera år eller nyligen fått sin PT-licens. Det är viktigare då att det är en bra utbildning och att personen i fråga lever upp till vad denne lärt sig under utbildningen. Det är bland annat detta som HealthGoing granskar, för att vägleda konsument till duktiga personliga tränare. Vad gäller kvaliteten på PT-utbildningar är ett bra riktmärke att gå på vad som är godkänt av Almega Friskvårdsföretagen. På PTlicens.se listas personliga tränare som gått en av deras godkända utbildningar. Det är dock upp till varje PT att se till att listas där. Det är inte heller en garanti för att de tränare som ligger där efterföljer de kunskaper de lärt sig på utbildningen i sitt arbete med kunder, vilket HealthGoing i sin tur granskar innan de kan listas på HealthGoing.com.

Vilken app för personliga tränare eller PT system rekommenderas?

Valet av PT-app eller PT-system är högst personligt.

Vanliga funktioner att efterfråga är exempelvis:

 • Möjligheten till en egen marknadsföringsbar profil.
 • Sälja sina tjänster och sätta sina egna priser.
 • Kunna ta betalt genom tjänsten.
 • Sälja tjänster med eller utan tidsbokning, paket och coaching-abonnemang.
 • Träffa kunden i videosamtal, välja att ha fysiska möten eller inga möten alls.
 • Automatiska tidspåminnelser till både sig själv och kunderna.
 • Kunna ställa in instruktioner som man kan skicka med kunderna direkt vid köp/bokning, exempelvis om man önskar att kunden ska fylla i en matdagbok eller få inlogg till en app.

Allt detta finns exempelvis i HealthGoings system, med en basplan som är gratis och låter varje PT behålla 90% av sin försäljning. Det är d.v.s. endast en provision om 10% på transaktionerna som HealthGoing tar – perfekt för nystartade PTs då systemet är kostnadsfritt tills de säljer något. För etablerade PTs finns möjligheten att få ett fast pris istället. Allteftersom man växer och skalar som PT kan man köpa till fler funktioner som behövs, eller ta bort med ett knapptryck. HealthGoing har tänkt på i princip allt eftersom det är utvecklat av hälsorådgivare, för hälsorådgivare.

Dessutom innehåller HealthGoing en smart matchningsfunktion, som ger relevanta kundleads till dig som PT. Privatpersoner och företag kan nämligen efterfråga personliga tränare direkt på HealthGoing och då matchar plattformen ihop klienter med lämpliga PTs. Det är ett ultimat bokningssystem för personliga tränare med inbyggd klientlead-generator. Anledningen till att klienter väljer att söka en PT via HealthGoing är för att de vet att de då får en kvalitetsgranskad PT. Även PTs som inte vill använda just det bokningssystemet kan ansöka om att bli kvalitetsgranskade, vara med i kvalitetsregistret och få klientleads. Poängen är alltså att samla alla personliga tränare av hög kvalitet på ett ställe för att vägleda konsument i PT-djungeln.

Jobba som kostrådgivare online

Att jobba som kostrådgivare online öppnar upp för nya klienter och fler kostrådgivarejobb

Att jobba som kostrådgivare online är ett bra sätt för att kunna attrahera fler kunder och hjälpa fler utanför den egna orten. Allt fler väljer en kostrådgivare online för att det är smidigt, platsoberoende och ofta mer prisvärda upplägg. Dagens kostrådgivare online gör sig mer tillgängliga än någonsin med möjlighet att höra av sig via mejl eller chatt samma dag när frågor dyker upp i vardagen om kosten. De behöver inte vänta på nästa fysiska möte för att ställa sina frågor. Detta gör kostrådgivning online till ett suveränt alternativ som känns personligt för klienterna även om alla eller majoriteten av träffar görs digitalt. Vissa kostrådgivare kan till och med köra hela upplägg per mejl, chatt eller sms enligt klientens önskan. Perfekt för introverta personer och det visar ännu en gång hur flexibelt och individanpassat ett upplägg med kostrådgivning online kan vara.

Kostrådgivare online behöver bra system och veta hur de sticker ut i mängden

En viktig aspekt att ta upp är seriositeten i branschen. Det är fler som kallar sig för kostrådgivare än vad som faktiskt har lämplig kostrådgivareutbildning. En förekommande arena för marknadsföring är sociala medier och där har träningsinfluensers ofta förtur vad gäller följare och synlighet. Även om de kan ha lämplig utbildning och vara duktiga tränare eller kostrådgivare, så är långt ifrån alla det. Det gör marknaden otrygg även för personer som vill köpa kostrådgivning och personlig träning online.

Som nystartad kostrådgivare kan det dock vara en utmaning att marknadsföra sig, sticka ut och investera i bra system för kostrådgivning online. Ofta krävs flera system så som bokningssystem, betallösning och bra system att hantera sina klienter och för att mötas via exempelvis videosamtal. För att inte tala om system för näringsberäkning och göra kostscheman online. Det är vanligt att kostrådgivare även jobbar som personliga tränare och behöver då system för att göra träningsscheman.

HealthGoing – ett kvalitetsregister och system för kostrådgivare och PTs online

HealthGoing kvalitetsgranskar kostrådgivare, personliga tränare och hälsocoacher online och erbjuder de som godkänts ett bra system för deras verksamhet med inbyggd kundlead-generator. Systemet är utvecklat i samarbete med kostrådgivare, personliga tränare och dietister som vill arbeta online med kostrådgivning, personlig träning och hälsocoaching. Med kundlead-generator menas att de rådgivare som godkänts av HealthGoing får möjligheten att bli ihopmatchade med potentiella klienter som efterfrågar deras kompetens och/eller tjänster. Systemet fortsätts utvecklas hela tiden med närhet till användarnas önskemål. Redan idag gör systemet att kostrådgivare och personliga tränare online som tidigare använt sig upp mot 8 olika system, klarar sig helt med HealthGoing eller kunnat sänka antalet system till 2-3st inklusive användningen av HealthGoing.

Seriösa kostrådgivare online rekommenderas ansluta sig till HealthGoing

Oavsett om du är en etablerad eller nystartad kostrådgivare, med eller utan befintliga systemlösningar och kunder så rekommenderas du ansöka till HealthGoings kvalitetsregister. Det är ett viktigt initiativ i branschen som stärker seriositeten, ökar din synlighet och vägleder konsument mot seriösa rådgivare online. Som godkänd finns inga nackdelar. Du väljer sedan själv hur du vill förvalta den möjligheten när du blivit godkänd. HealthGoing erbjuder ett smörgåsbord av lösningar i sitt system där basplanen är gratis med endast en liten procentuell provision per försäljning. Men önskar du fortsätta med dina tidigare befintliga system och bara vill få HealthGoings kvalitetsstämpel och ta emot kundleads (d.v.s. potentiella kostrådgivare jobb), är det ett alternativ också.

HealthGoing är unikt för att:

 • Plattformen endast släpper in kvalitetsgranskade och seriösa rådgivare inom hälsa, kost och träning.
 • Det har utvecklats av och för kostrådgivare och personliga tränare.
 • Det genererar relevanta och skarpa kundleads från privatpersoner och företag till anslutna kostrådgivare och personliga tränare.
 • Det finns inget tvång om att använda just HealthGoings system utan HealthGoing strävar efter att lyfta de seriösa i branschen och vägleda konsumenten. Det går att finnas med i kvalitetsregistret efter godkänd kvalitetsgranskning, ta emot kundleads och fortsätta arbeta som vanligt i andra lösningar och appar om det önskas.

Vi stöttar HealthGoing

Almi
Drivhuset
Folkets röst
ICA
Innovationskontoret
Ungdomsent
VentureCup
HealthGoing logo

HealthGoing® är den enda sökmotorn som samlar, kvalitetssäkrar personifierar kost- och träningsinformation. Bra hälsokällor blir certifierade och marknadsförda samtidigt som användare får vad de behöver för att uppnå sitt mål.

© 2019-2022 HealthGoing. Alla rättigheter förbehållna.