Vanliga frågor om Professionals

Vad är HealthGoing?

HealthGoing är en prisbelönt lösning som skapades för att höja standarden i hälsobranschen, vägleda konsumenter rätt i djungeln av hälsoinformation, rådgivare och självutnämnda experter. Vi vill lyfta seriösa källor och göra det enklare för konsument att få högkvalitativ information och individanpassad hjälp!

Det första vi lanserade var vår sökmotor för individanpassade förslag på matrecept och träningsövningar från kvalitetsgranskade källor - idag skriver vi även artiklar om aktuella ämnen inom hälsa samt samarbetar med hälsorådgivare bokbara för rådgivning.

Vilka står bakom HealthGoing?

HealthGoing som idé startades av idrottsstudenten Felicia som brinner för att tillgängliggöra tillförlitlig hälsoinformation och lyfta seriösa eldsjälar och företag i hälsobranschen. Genom åren har företaget utvecklats med partners och utökad expertis i teamet. Tillsammans med Felicia ingår i teamet utvecklare Fredrik och marknadsförare Isabella.

Hur kan HealthGoing hjälpa mig som rådgivare?

Vi vill hjälpa seriösa hälsorådgivare att arbeta smidigare online och vägleda konsumenter rätt i djungeln av hälsoinformation, rådgivare och självutnämnda experter.

Med vårt system Professionals kan du som rådgivare marknadsföra dig med en egen profil, ta emot bokningar samt betalningar till dina fysiska och onlinebaserade möten. Vi har koppling med videlösningarna Zoom och Jitsi för en sömlös onlineupplevelse.

Du väljer själv om din profil ska vara öppen och bokningsbar för alla våra tusentals besökare eller enbart synlig för de du delar din profil-länk till.

Varför ska jag välja just er tjänst?

Förutom den kvalitetsstämpel det innebär och att du bidrar till att höja standarden i branschen - tycker vi även detta är grädde på moset:

 • Vårt system är flexibelt - du kan anpassa så det passar din verksamhet!
 • Prisvärt. Gratis att ansluta sig och i vårt basutbud betalar du endast provision på när du faktiskt säljer någonting.
 • Inga trösklar vad gäller antal kunder.
 • Möjlighet att marknadsföras till tusentals besökare.
 • Av hälsorådgivare, för hälsorådgivare. Vi i teamet har själva en bakgrund i hälsobranschen och förförståelse för vår målgrupp - samtidigt som vi också samarbetar direkt med er som användare för att ge er det ni vill ha. Er framgång är vår framgång!

Vad menas med att vara kvalitetsgranskad och hur blir man det?

Vi gör en bakgrundskontroll så att de som ansluter sig har relevant utbildning, erfarenhet och laglig rätt för de tjänster de vill erbjuda. Vi säkerställer också att vi delar värderingar gällande hälsa och hälsovägledning.

Hur lång tid tar det att bli kvalitetsgranskad?

Det beror på omfattningen, vissa företag har fler rådgivare och mer innehåll att granska. Vi kan komma att be om licenser, utbildningsintyg och referenser. De flesta får svar efter 1-2 dagar.

Vår målsättning är att ge besked inom max 2 veckor. Vi håller er uppdaterade om processen!

Kan ni säga något som ni direkt inte godkänner vid en granskning?

Vi nekar rådgivare och företag som:

 • inte har lämplig utbildning, licens och erfarenhet för de tjänster de vill erbjuda.
 • Som vilseleder, förvrider eller sprider inkorrekt information och tvivelaktiga värderingar inom hälsa.
 • Förespråkar dieter, metoder och träningsupplägg utan hänsyn till evidens och förnuft.
 • Som inte ger individanpassade råd och ser till individens bästa.
 • Som inte vet sina egna begränsningar.
 • Som jobbar med multi-level-marketing.

Vad är det för videolösning? Kan man sälja fysiska tjänster också?

Du kan välja mellan videolösningen Zoom eller Jitsi till dina online-möten. Om du har ett fysiskt möte bockar du i alternativet ”fysiskt möte”.

Vad kostar det? Hur får jag betalt som rådgivare av mina klienter?

I basutbudet betalar du endast en provision om 10% per transaktion/bokning som sker via oss, där vi använder betallösningen Stripe. Du kan det vill säga aldrig gå back i denna plan - perfekt för dig som är nystartad eller kör säsongsvis. Vi betalar ut till dig på regelbunden basis om du vill att vi sköter betallösningen. Du bestämmer ditt eget pris ut mot kund och om du vill kan du prissätta så att de 10% i provision till oss inte ska påverka dig märkbart.

Om du sköter betalningen själv betalar du endast 299kr/mån. Då sköter du exempelvis fakturering eller Swish-betalningar själv mot dina kunder. Detta kan vara fördelaktigt för dig som har många återkommande kunder och föredrar andra betalsätt än kortbetalning. Kom ihåg att beskriva tydligt i din beskrivning på tjänsterna hur din betalmetod ser ut.

Vad menas med att det är ett flexibelt system och att jag styr kostnaden själv?

Du kan ställa in så det passar din verksamhet, skräddarsy din egen profil och tjänster. Du kan ställa in ditt eget önskade schema där du är tillgänglig för bokningar samt välja att sköta betalningen själv eller via oss.

Behöver du mer funktioner än basutbudet kan du köpa till de funktioner du behöver. Saknar du något mer? Let us know!

Har ni en gräns på antal kunder man behöver ha för att få ansluta sig, som många andra system har?

Nej, det har vi inte! Även du som är nyexaminerad och nystartad kan komma igång med vår tjänst.

Kan man prova på gratis?

Att ansluta sig är i dagsläget gratis, därefter kan du köpa till de funktioner du behöver om du behöver mer än basutbudet. Enda kravet är att du klarar vår kvalitetsgranskning för att kunna sälja tjänster via oss.

Har ni kost- och träningsplanering inbyggt i er lösning idag?

Inte i dagsläget, däremot har vi en väldigt uppskattad och innovativ prototyp av detta som kan bli verklighet när vi fått tillräckligt många användare som efterfrågar det…

Kan jag som har både eget företag och är anställd använda detta för samtliga bokningar? Jag tycker det är rörigt att hålla koll på flera system.

Detta är möjligt, förutsatt att företaget du är anställd hos är ok med detta. Hör av dig till oss på support@healthgoing.com så hjälper vi dig komma igång!

Hur många system ersätter Professionals för en genomsnittlig rådgivare?

En online-rådgivare använder vanligtvis många olika system för enskilda moment som bokning, löpande kommunikation, betalning, videomöten, journalföring och skapande av kost- och träningsprogram. + Skapande av egen hemsida, marknadsföring mm. Det är en tidskrävande och dyr tröskel att komma över.

Som rådgivare hos oss kan du snabbt komma igång och sätta upp en marknadsföringsbar profil, ta emot tidsbokningar, betalningar, ha fysiska möten eller videosamtal med automatiserade mötespåminnelser på ett ställe.

En genomsnittlig rådgivare kan klara sig helt på oss och vissa använder 1-2 system till för behov som att skapa kost- och träningsprogram. Genom att konvertera till oss har de sänkt sitt behov och pris motsvarande 3-4 andra system.

Kan jag ansluta mig enbart för att få kvalitetsstämpeln och använda ett annat system sen om jag vill?

Ja det kan du. Du hamnar i vårt register, blir inte låst till oss och du kan använda oss som en extra ingång till att nå fler kunder och bokningar om du vill. Vi rekommenderar dock att ge vårt system en ärlig chans, eftersom du kan prova kostnadsfritt.

Har ni bindningstid?

Nej. Om du betalar per månad och avslutar så har du kvar till och med den månad du betalt för. Ditt kostnadsfria konto finns kvar såvida du inte begär att det ska tas bort eller raderas automatiskt efter 2 års inaktivitet.

Är jag garanterad en plats på HealthGoing för all framtid om jag blir godkänd en gång?

Nej, vid misskötsel kan du tas bort. Om vi upptäcker andra aktiviteter som strider mot vår policy vid stickprov osv förlorar du din plats.

På grund av GDPR kan du även behöva godkänna att du fortfarande vill ligga kvar i registret om du inte fortsätter använda oss aktivt.

Kan jag få mina recept och träningsövningar inlagt i er sökmotor?

Hör av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra! support@healthgoing.com

Kan jag göra ett gästinlägg hos er eller skriva en artikel?

Kul att du är intresserad av detta! Hör av dig till oss och berätta mer. support@healthgoing.com

Vi stöttar HealthGoing

Almi
Drivhuset
Folkets röst
ICA
Innovationskontoret
Ungdomsent
VentureCup
HealthGoing logo

HealthGoing® är den enda sökmotorn som samlar, kvalitetssäkrar personifierar kost- och träningsinformation. Bra hälsokällor blir certifierade och marknadsförda samtidigt som användare får vad de behöver för att uppnå sitt mål.

© 2019-2022 HealthGoing. Alla rättigheter förbehållna.