Vanliga frågor

Vad är HealthGoing?

HealthGoing är en prisbelönt lösning som skapades för att höja standarden i hälsobranschen, vägleda konsumenter rätt i djungeln av hälsoinformation, rådgivare och självutnämnda experter. Vi vill lyfta seriösa källor och göra det enklare för konsument att få högkvalitativ information och individanpassad hjälp!

Det första vi lanserade var vår sökmotor för individanpassade förslag på matrecept och träningsövningar från kvalitetsgranskade källor - idag skriver vi även artiklar om aktuella ämnen inom hälsa samt samarbetar med hälsorådgivare som du kan boka för rådgivning.

Vilka står bakom HealthGoing?

HealthGoing som idé startades av idrottsstudenten Felicia som brinner för att tillgängliggöra tillförlitlig hälsoinformation och lyfta seriösa eldsjälar och företag i hälsobranschen. Genom åren har företaget utvecklats med partners och utökad expertis i teamet. Tillsammans med Felicia ingår i teamet utvecklare Fredrik och marknadsförare Isabella.

Hur funkar sökmotorn och hur ger den individanpassade förslag på kost och träning?

Genom filter och kategorier kan du fylla i dina kost- och träningspreferenser för att få fram förslag som passar dig. Du kan också ta hänsyn till eventuella skador eller allergier genom att fylla i dessa. För dig som vill få inspiration och komma igång på egen hand är sökmotorn är en bra ingång!

För optimalt stöd och individanpassning rekommenderar vi dock fortfarande att boka någon av våra rådgivare.

Vad betyder kvalitetsgranskningen? Gäller det recepten också?

Kvalitetsgranskningen gäller allt på vår plattform och det vi länkar till, från texter till rådgivare och deras tjänster.

Med kvalitetsgranskningen menas att vi säkerställer en hög kvalitet, går i linje med evidens och som rådgivare behöver de uppnå flera kriterier för att få använda oss. Så som att de har lämplig utbildning, erfarenhet och licens för att få erbjuda sina tjänster.

Vad skiljer en kvalitetsgranskad rådgivare från andra? Vad har ni för rådgivare?

Alla våra rådgivare är granskade för att hålla en hög kvalitet och de jobbar med tjänster inom hälsa, kost och träning. Det är t.ex. dietister, PT’s, kostrådgivare och hälsocoacher.

Vi vill vara öppna med att även rådgivare vi inte hunnit granska än kan vara av hög kvalitet - däremot kan det vara svårt för dig som konsument att bedöma det. Därför rekommenderar vi dem att ansluta sig och du kan även tipsa oss om rådgivare och företag du tycker vi bör granska.

Vi nekar rådgivare och företag som:

 • inte har lämplig utbildning, licens och erfarenhet för de tjänster de vill erbjuda.
 • Som vilseleder, förvrider eller sprider inkorrekt information och tvivelaktiga värderingar inom hälsa.
 • Förespråkar dieter, metoder och träningsupplägg utan hänsyn till evidens och förnuft.
 • Som inte ger individanpassade råd och ser till individens bästa.
 • Som inte vet sina egna begränsningar.
 • Som jobbar med multi-level-marketing.

Vad kostar det att boka en rådgivare? Hur går betalningen till?

Rådgivarna bestämmer sin egen prissättning, vissa erbjuder även en första kostnadsfri konsultation.

Betalningen sker antingen direkt via vår plattform vid bokning med kortbetalning, genom en betallösning som heter Stripe - alternativt sköter rådgivaren betalningen själv och då kommer det tydligt stå om de avser att skicka en faktura, betalning på plats eller Swish.

Hur går det till att boka en rådgivare? Kan man få en gratis konsultation?

Vissa rådgivare erbjuder gratis konsultation, det ser du i så fall som alternativ bland rådgivarens tjänster.

 • Först väljer du vilken rådgivare eller tjänst du är intresserad av.
 • På rådgivarens profil trycker du på den tjänst du är intresserad av och därefter kommer du till att få välja den dag och tid du önskar boka.
 • När du valt dag och tid kommer du få fylla i dina kontaktuppgifter. Om rådgivaren valt direktbetalning får du även fylla i dina betaluppgifter. Om betalning sker på annat sätt anges bara kontaktuppgifter.
 • Därefter får du bekräfta att infon är korrekt, godkänna eventuell betalning och din bokning är klar!
 • Du kommer få ett bekräftelsemail med eventuella instruktioner inför mötet, plats om det är ett fysiskt möte och länk om det är digitalt.

Får jag någon påminnelse eller instruktioner inför mötet?

Ja det får du. Du får eventuella instruktioner redan efter bokningen är lagd och påminnelser både dagen innan och ett par timmar före mötet.

Jag har blivit sjuk och behöver avboka. Vad är er avbokningspolicy?

I första hand bokar vi gärna om dig till en annan dag och tid till samma rådgivare. Meddela oss så fort som möjligt till support@healthgoing.com och lägg rådgivarens mail som kopia.

Om det är mer än 48 h kvar kan du få pengarna tillbaka om du önskar, men vi hjälper dig mer än gärna med en ombokning. Om det är mindre än 48 h kvar får du din betalade summa som ett ”saldo” att använda till ett nästa köp. Notera att du behöver kontakta oss och rådgivaren så tidigt som möjligt, vid utebliven närvaro utan förvarning kan vi inte garantera dig en kostnadsfri ombokning.

Vad innebär fysiskt möte? Hur vet jag var vi ska vara?

Mötet är platsbaserat och inte online. Det står fysiskt möte vid tjänstens beskrivning och rådgivaren ska ha förtydligat var mötet i fråga hållas. Om det är några frågetecken - kontakta oss på support@healthgoing.com.

Vad innebär online-möte? Behöver jag skaffa en inloggning någonstans?

Mötet hålls via video och funkar att köra på distans. Du behöver ingen inloggning till våra online-möten. Du ansluter via länk i webbläsaren alternativt om du redan har zoom-appen kan du använda den.

Rådgivaren jag vill boka har inga tider närmsta tiden. Vad ska jag göra?

Hoppsan, det låter som att denna rådgivare är fullbokad. Hör av dig till oss på support@healthgoing.com så kan vi höra oss för om vi kan hjälpa till att hitta en lucka med denna rådgivare eller match ihop dig med en annan passande rådgivare.

Jag är inte nöjd med mitt möte och vill ha pengarna tillbaka. Vad gör jag?

Vad tråkigt att höra att du inte är nöjd! Vi vill gärna veta mer vad som hänt och hjälpa dig vidare. Kontakta oss på support@healthgoing.com.

Jag har frågor. Var kan jag vända mig?

Kontakta oss via chatt eller support@healthgoing.com.

Jag tycker ni borde samarbeta med XYZ.

Vad spännande! Kontakta oss på support@healthgoing.com så ska vi se vad vi kan göra.

Har ni anslutning till friskvårdsportaler som Actiway, ePassi med flera?

Nej, inte än. Det är inte omöjligt att vi gör det i framtiden om vi ser en stor efterfrågan. Ge oss gärna feedback på support@healthgoing.com så kollar vi på dina önskemål.

Vi stöttar HealthGoing

Almi
Drivhuset
Folkets röst
ICA
Innovationskontoret
Ungdomsent
VentureCup
HealthGoing logo

HealthGoing® är den enda sökmotorn som samlar, kvalitetssäkrar personifierar kost- och träningsinformation. Bra hälsokällor blir certifierade och marknadsförda samtidigt som användare får vad de behöver för att uppnå sitt mål.

© 2019-2022 HealthGoing. Alla rättigheter förbehållna.