Pressmeddelande: HealthGoing lanserar kvalitetsregister för seriösa PTs och kostrådgivare
HealthGoing

Pressmeddelande: HealthGoing lanserar kvalitetsregister för seriösa PTs och kostrådgivare

HealthGoing vill lyfta de seriösa i hälsobranschen och vägleda konsumenten rätt.

Kvalitetsregistret för hälsorådgivare är ett viktigt initiativ när antalet självutnämnda hälsoexperter ökar och i tider då titlar som hälsocoach och kostrådgivare fortfarande är oskyddade.

HealthGoing vill höja standarden i hälsobranschen.

Tillsammans kan vi göra skillnad för både branschen och folkhälsan

Ansök kostnadsfritt som rådgivare eller konsument

För att verkligen göra skillnad i branschen är det viktigt att alla seriösa rådgivare ansluter sig, oavsett etablerade eller nyexaminerade. Det är enkelt för rådgivarna att genomföra en ansökan. För att kvalificera sig behöver rådgivarna ha lämplig utbildning och licenser som deras tjänster kräver, veta sina egna begränsningar samt sprida kunskap före pseudovetenskap - då är sannolikheten mycket stor att de blir godkända inom ett par dagar. Vid eventuella oklarheter återkopplar HealthGoing.

För de som vill få hälsorådgivning, kan de boka en rådgivare direkt eller ansöka om matchning med rådgivare enligt sina preferenser och hälsobehov. Det är kostnadsfritt att skicka en matchningsförfrågan och betalning sker först när/om det valts en rådgivare att gå vidare med.

Med några enkla steg kan privatpersoner och företag be om att få kontakt med matchande hälsorådgivare utifrån deras preferenser, behov och målsättningar. Kostnadsfritt tills de valt rådgivare att gå vidare med.

Godkända rådgivare får matchande kundleads

När en potentiell kund ansöker om rådgivning som matchar rådgivarens profil och kompetenser, får rådgivaren ett mail från HealthGoing med bakgrundsinformation och valet om att kontakta personen/företaget. HealthGoing får in intresseanmälningar från både privatpersoner och företag som söker hälsotjänster. Det är upp till individen som söker hälsorådgivning att ange hur många rådgivare de önskar bli kontaktade av som mest.

Använd HealthGoing eller annat system för verksamheten

Rådgivaren är fri att bearbeta kunden och jobba i vilket system som helst förutsatt att det når upp till godkända standarder. Godkända hälsorådgivare får även tillgång till systemet Professionals, där de kan ta emot bokningar, betalningar och hålla videosamtal med sina kunder. Perfekt för nystartade eller de som saknar en smidig lösning idag. Om rådgivaren redan har ett annat system idag för sin verksamhet får de självklart fortsätta använda det. De kan även prova Professionals kostnadsfritt för att jämföra om så önskas.

Godkända rådgivare får tillgång till systemet Professionals där de kan ta emot bokningar, betalningar och hålla videosamtal med sina klienter. Ett perfekt alternativ för att starta och skala sin verksamhet. Det är dock inget tvång att använda Professionals utan rådgivare får använda det system de vill.

Om HealthGoing

HealthGoing är en prisbelönt lösning som skapades för att höja standarden i hälsobranschen, vägleda konsumenter rätt i djungeln av hälsoinformation, rådgivare och självutnämnda experter. De vill lyfta seriösa källor och göra det enklare för konsument att få högkvalitativ information och individanpassad hjälp!

Det första som lanserades var en sökmotor för individanpassade förslag på matrecept och träningsövningar från kvalitetsgranskade källor - idag skriver de även artiklar om aktuella ämnen inom hälsa samt samarbetar med hälsorådgivare som kan bokas för rådgivning.

HealthGoing som idé startades av idrottsvetaren Felicia som brinner för att tillgängliggöra tillförlitlig hälsoinformation och lyfta seriösa eldsjälar och företag i hälsobranschen. Genom åren har företaget utvecklats med partners och utökad expertis i teamet. Tillsammans med Felicia ingår i teamet utvecklare Fredrik och marknadsförare Isabella.

Du kan läsa mer om HealthGoing här.

Toppbild

Ta kontrollen
över din hälsa

Våra rådgivare erbjuder dig personliga och pålitliga kost-, tränings- och hälsoråd baserat på forskning.

Boka en kostnadsfri rådgivning
PT-bild

Hälsotest

Coachning på
dina villkor

Var du vill, när du vill, hur du vill. Det blir inte mer flexibelt! Vi hjälper dig med din hälsoplan.

Vi stöttar HealthGoing

Almi
Drivhuset
Folkets röst
ICA
Innovationskontoret
Ungdomsent
VentureCup
HealthGoing logo

HealthGoing® är den enda sökmotorn som samlar, kvalitetssäkrar personifierar kost- och träningsinformation. Bra hälsokällor blir certifierade och marknadsförda samtidigt som användare får vad de behöver för att uppnå sitt mål.

© 2019-2022 HealthGoing. Alla rättigheter förbehållna.